Navona

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Make-up

Jar sa pomaly ale isto blíži, dni sú krásne slnečné, tak som si povedala, že využijem čas, kým nezačne poletovať vzduchom ten bordel zvaný peľ, ktorý mi každoročne znepríjemňuje život a urobím si malú prechádzku. Síce len cez mesto, ale aj tam sa dá vidieť veľa zaujímavého. Ja totiž rada pozorujem ľudí. Aj teraz som pozorovala. Pubertiakov. Presnejšie – pubertiačky. Také tie 13 – 15 ročné slečny, ktoré trápi akné a v zúfalej snahe zakryť to si na seba nakydali kilo krycieho make-upu s pocitom, že to bude vyzerať prirodzene. A práve im tenujem tento príspevok.
Milé slečny,
každý - aj ten najlacnejší a najnekvalitnejší - make-up sa dá kúpiť minimálne v piatich odtieňoch. Že neviete, ktorý vám sadne? Na to sú také tie malé tuby s nápisom TESTER, ktoré majú v každej drogérii. Áno, hádate správne, môžete si každý odtieň dopredu otestovať všetky odtiene a vybrať si ten, ktorý vám sadne najlepšie. Nie, nie je to sexy, a nie, nevyzerá to dobre, keď si nakydáte na tvár make-up, ktorý je o tri odtiene tmavší než je prirodzená farba vašej pokožky. Nie, naozaj to nepôsobí akože ste prirodzene opálené, zvlášť keď ostatné časti tela máte farby pôvodnej. Ak máte problém s rozlišovaním farieb, odporúčam návštevu očného lekára. Ak máte pocit, že svetlejší make-up to akné neprekryje, skúste miesto prekrývania akné liečiť. Miesto desiateho trička s nápisom I LOVE PARTY si radšej kúpte kvalitný prípravok, ktorý vám pomôže sa toho akné zbaviť. Ak si napriek všetkému myslíte, že ten neprirodzený odtieň na vašej tvári je v poriadku, tak odporúčam návštevu... ehm... akého odborníka by mali navštíviť ľudia s nedostatkom vkusu?

Ľudia | stály odkaz

Komentáre

  1. dobre rano :)
    Navona, keby som bola pubertacka a ty na mna takto -tak dakujem pekne ;)) dievcence sa ucia , vsak oni sa casom naucia presne tak ako my pred nimi...;-)
    PS: nemyslim, ze akne sa da vyliecit kvalitnym pripravkom
    Ahoj, a slniecko nad hlavou aj v dusi prajem a druhykrat sa na ne milo usmej-to im najviac pomoze :)
    publikované: 25.03.2010 07:42:55 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. očného, očného :))
    to bude zlým zrakom :)))
    publikované: 25.03.2010 07:52:57 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  3. jajajko, to akné sa prekrývaním mejkupom len zhorší
    pleť by mala dýchať a ak je problém veľký, treba zájsť ku kožnej lekárke radšej ... jasné, že ak za to môlžu hormony, tak sa toho nedá zbaviť zo dňa na deň, ale obávam sa, že výzorom a la politický plagát toho tiež veľa nenapravia :)
    publikované: 25.03.2010 07:54:53 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Petula,
    cely make-up v tomto veku je diskutabilny, ale...no ale patri to akosi ku nim ;-) sa pamatam ako moja spoluziacka si na ocne viecka na disco dala lak na nechty (ten s filtrami blikotavymi), sice sme mali o par rokov viac, ale ta priecka sa akosi posuva smerom nadol --bohuzial..a za to mozeme my dospelaci a spolocnost a nie deti..deti potrebuju lasku a porozumenie, pevne nervy, zaujem..puberta sama o sebe je tazka.. ak sa na to usmejes, sam sebe sa bude zdat krajsim, co je v tomto veku vela ;-)) oni totizto potrebuju uznanie nielen doma ale aj vonku..a vo tom to je asi..;-))
    publikované: 25.03.2010 08:26:59 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. asi jo ...
    je fakt, že unás vrcholom zlobenia a ukazovania boli nové džíny roztrhnuté na kolenách, nejaké tie cvoky, dlhé vlasy a fajčenie za školou, či útek na pivo, dnes mi v uličke za barákom chlastajú tvrdý alkohol a fajčia marihuanu trinásťroční výrastci so slečnami, čo by sa zjavom i ako profi dominy uživili (výzorom), kopú do vrát, lámu zrkadielka na autách, striekajú po fasádach ... hm ...
    že by pokrok?
    publikované: 25.03.2010 11:19:59 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014